Styrk salget med gode produktbeskrivelser

Gode tekster er vigtige for enhver virksomhed, der vil være synlig online. Det kan der ikke herske nogen tvivl om. Det er da også én af de vigtigste faktorer for søgemaskiner, som Google, når de skal rangere hjemmesider i søgeresultaterne og matche dem med folks søgninger.

Ønsker du at gøre din webshop endnu mere synlig og attraktiv for målgruppen, er gode produkttekster da også et rigtig godt sted at starte. For de fleste webshops er det nemlig ikke nok bare at indsætte flotte billeder af produkterne og så forvente, at salget eksploderer.

 

Over 80 % fravælger webshops med dårlige tekster


Kundeanalyser giver webshops værdifuld viden og indsigt i deres målgruppers forventninger. En undersøgelse fra Foreningen for Dansk Internethandel viser, at mere end 80 % af danskerne med stor sandsynlighed vil fravælge netbutikker med dårligt sprog og produktsider, der ikke har tilstrækkelige oplysninger eller billeder i dårlig kvalitet.

 

Diagram der viser grunde til, kunder fravælger webshops

4/5 danskere vil fravælge webshops med dårligt sprog og dårlige produktbeskrivelser.

 

Undersøgelsen viser tydeligt, at webshops bør fokusere på gode produktbeskrivelser, dvs. produktbeskrivelser, der er letlæselige og overskuelige samtidig med, at de giver målgruppen de nødvendige informationer for at kunne træffe deres valg.

Er du webshopejer eller arbejder for en webshop får du her tre gode grunde til, at din webshop bør fokusere endnu mere på at kræse om målgruppen med gode produktbeskrivelser.

 

1. Værdi – skriv gode tekster med brugbar viden


Problem: Når hele 82 % af de adspurgte personer i FDIH’s undersøgelse siger, at utilstrækkelige produktbeskrivelser og dårlige produktbilleder kan få dem til at fravælge en webshop,  er det tydeligt, at værdifuld information og en god brugeroplevelse er vigtig.

Hvis du kun skriver nogle få sætninger om dit produkt – eller slet ingen – er det begrænset, hvor meget de potentielle kunder får ud af teksten. Selvom et billede siger mere end tusinde ord, så ændrer det ikke på, at mange folk læser produktbeskrivelser for at få yderligere oplysninger om et produkt, end hvad de kan se på produktbillederne.

Løsning: Der er ingen perfekt skabelon til at skrive produktbeskrivelser. Men du bør sætte dig i målgruppens sted og tænke over, hvilke informationer, der er vigtige for at ’sælge’ produktet bedst muligt.

For at give de besøgende på din webshop en god oplevelse er det i hvert fald en god idé at fremhæve produktfordele og kundens udbytte ved netop dit produkt frem for bare at beskrive produktets udseende eller funktioner. Det skaber et stærkere beslutningsgrundlag og øger chancen for, at kunderne køber dine produkter. Og gør så også lige produktteksten lidt mere overskuelig og lækker med underoverskrifter, punktform og lignende, så du ikke skræmmer målgruppen med en wall of text.

 

Tip: Skriv tekster med brugbare oplysninger – og gør dem overskuelige.

 

2. Differentiering – skil dig ud fra konkurrenterne


Problem: Mange webshops bruger enten producenternes produkttekster eller slet ingen. Og det er bestemt ikke den bedste idé.

Vælger du at bruge produktbeskrivelser fra producenter i din webshop, vil dine tekster ikke være unikke. Tværtimod vil de være identiske med mange af dine konkurrenters tekster (der også har taget den nemme løsning og kopieret producentens beskrivelser) – og det er på ingen måde positivt for Google eller andre søgemaskiner. Så hvorfor ikke gøre lidt ekstra ud af dine produkttekster og undgå at ligne dine konkurrenter?

Løsning: Nu tænker du måske, at din målgruppe ikke tjekker andre webbutikkers produkttekster og dermed ikke er klar over, at mange produktbeskrivelser bare er hentet direkte fra producenterne – det gør de nok heller ikke.

Det er dog sjældent, at disse produkttekster er velskrevne, fremhæver produktfordele og kundernes udbytte bedst muligt eller bruger populære søgeord, der kan tiltrække endnu mere trafik til din webshop. Og netop disse grunde bør være med til at overbevise dig om, at din webshop skal bruge unikke produktbeskrivelser.

 

Tip: Differentiér dig med unikke tekster – både for målgruppen og Google.

 

3. Søgeoptimering – gør dine produkter mere synlige


Problem: Google og andre søgemaskiner elsker godt indhold. Gode tekster er med til at skabe værdi for de besøgende på en hjemmeside og har derfor positiv effekt på deres oplevelse – og dermed også på søgeoptimeringen af din webshop. Der er altså større sandsynlighed for, at din målgruppe bruger længere tid på siden og er mere tilbøjelige til at købe online.

Problemet er dog, at mange webshops undervurderer værdien af søgeoptimering af produkt- og kategorisider eller ikke giver deres tekster tilstrækkelig opmærksomhed.

Løsning: Med en søgeordsanalyse kan du få overblik over, hvilke søgeord din målgruppe rent faktisk bruger, når de søger efter produkter som dine i søgemaskiner. Og det gør det alt andet lige muligt at målrette dine produkttekster til målgruppen og deres søgeadfærd. Herefter kan du bruge relevante og populære søgeord til at skrive søgeoptimerede produktbeskrivelser.

Hvis du mener, at dine produktsider skal være i endnu bedre kvalitet, bør du også sikre dig, at produktsidernes metatekster er optimerede, så de fremstår endnu bedre i søgemaskineresultaterne og nemmere kan tiltrække potentielle kunder.

Se f.eks. eksemplet herunder. Det består af en ikke-optimeret metatekst, der fokuserer på produktets funktioner, og en metatekst, hvor der er tænkt over tingene – det vil sige, at teksten er skrevet, så den skaber opmærksomhed og interesse med vigtige produktfordele og en klar call-to-action (den handling du ønsker brugeren skal foretage). Det ser bedre ud og konverterer også bedre.

 

Eksempel på god og dårlig metatekst

 

Tip: Strategisk brug af søgeord i produkttekster tiltrækker flere kunder.

 

Konklusion: Gode produktbeskrivelser skaber værdi


Har din webbutik dårlige produktbeskrivelser – eller slet ingen – risikerer du, at din målgruppe fravælger den til fordel for konkurrenterne. Bruger du derimod lidt ekstra tid og kræfter på din webshops produktbeskrivelser, er det en investering med mange fordele – både for din målgruppe, men så sandelig også for din webshop.

Sæt dig ind i din målgruppe og tænk over, hvilke informationer de har brug for, så produktbeskrivelserne giver din målgruppe mere nytte og værdi. Og fremhæv endelig produkternes fordele og udbytte så læserne ikke går død i kedelige beskrivelser af funktioner og egenskaber.

Med gode produkttekster skiller du dig samtidig ud fra dine konkurrenter og gør din webshop mere unik – både fra kundens synspunkt, men også hos søgemaskiner, som Google, der synes rigtig godt om gode, unikke produktbeskrivelser.

Kan du se værdien i gode produkttekster, men ønsker ikke selv at stå for skrivearbejdet? Eller ønsker du blot rådgivning om, hvordan du selv kan skrive bedre produkttekster? Vi har stor erfaring med produkttekster og kan derfor hjælpe dig og din virksomhed, så kontakt os for at høre mere.

 

Relaterede blogindlæg

> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster
> Få flere kunder med en god firmablog
> Sådan skriver du tekster, der sælger
> 5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster