Sådan skriver du tekster, der sælger

​Der er ikke mange produkter i verden, der sælger sig selv udelukkende baseret på deres navn eller udseende. Derfor følger der også en form for salgstekst med til størstedelen af alle produkter og ydelser.

Er du ikke i stand til at skrive tekster, der sælger, f.eks. ved at fremhæve de vigtigste fordele ved det, du sælger, så er chancen for, at folk køber dit produkt eller din ydelse heller ikke særlig stor.

Men hvad skal der til for at skrive gode tekster, der sælger, og hvad skal du vide, om dem du skal skrive til? Findes der sproglige teknikker og metoder, der er med til at overbevise folk, om at de ikke kan leve uden dit produkt?

Læs resten af dette blogindlæg, hvis du gerne vil vide, hvordan du selv kan skrive tekster, der sælger, og hvad du skal fokusere på i dine tekster for, at du rammer din målgruppe bedst muligt.

 

 

Forstå produktet og identificer vigtige fordele

Salgstekster har ét overordnet formål – de skal sælge noget, som regel et produkt eller en ydelse, til en bestemt målgruppe. En god salgstekst er utrolig vigtig, når målgruppen ikke kender til dit produkt eller din ydelse. I bund og grund kan de lige så godt foretage deres køb hos din konkurrent frem for hos dig.

For at kunne skrive tekster der sælger er det en nødvendighed, at du forstår dit produkt så godt som muligt (det gælder også for ydelser, men for nemheds skyld fokuseres der på produkter i dette blogindlæg).

 

For at skrive sælgende tekster skal du forstå produktet bedst muligt.

 

Uanset hvad du skal skrive om, så er det en klar fordel, at du kender produktet så godt som muligt. Har du endda mulighed for at prøve produktet selv og opleve, hvad det kan, så gør det! Det vil helt sikkert hjælpe dig med at få en bedre fornemmelse af, hvad det kan gøre for dig – og vigtigst af alt – for kunderne, der forhåbentlig køber produktet efter at have været ”eksponeret” for din salgstekst.

Undervejs i processen med at skrive en god salgstekst bør du stille dig selv en masse spørgsmål, som kan være med til at sætte nogle tanker i gang i dig:

> Hvad er dit produkt, og hvad kan det?
> Hvad er det specielle ved dit produkt?
> Hvilke fordele giver produktet kunderne?
> Hvilke kundebehov opfyldes?
> Hvorfor er dit produkt bedre end konkurrenternes?

Sørg for, at du kan besvare disse spørgsmål (og gerne andre i samme stil) – de vil være en stor hjælp, når du skal fortælle potentielle kunder, hvorfor de skal vælge din virksomheds produkt frem for konkurrenternes.

 

Få styr på, hvem din målgruppe er

Når du ved, hvad produktet kan, og hvorfor det er godt, skal du finde ud af, hvem du rent faktisk skal sælge det til. Du skal vide de helt grundlæggende ting om din målgruppe, f.eks. hvem de er, og hvad de laver? Bruger de allerede produktet, hvordan bruger de det, hvornår bruger de det og i hvilke sammenhænge? Du bør også stille dig selv disse spørgsmål:

> Hvem køber i øjeblikket produktet?
> Hvem vil du gerne sælge til?
> Hvordan ser disse personer ud?
> Hvad vil de elske højest ved produktet?
> Hvad kan få dem til at bruge produktet?

 

Kend din målgruppe og find ud af, hvad der er vigtigst for dem.

 

Når du ved, hvem din målgruppe er, og hvilke ting, der ”trigger” dem, kan du bedre fokusere på de fordele, som er relevante i forhold til dit produkt. Det gør det nemmere for dig at vide, hvad du skal fokusere på i din salgstekst, og hvad der skal til for at overbevise din målgruppe.

 

Fang opmærksomheden med gode overskrifter

Når du har styr på produktets fordele, og du ved, hvem målgruppen er, kan du fortsætte med næste skridt i processen – de skarpe og iøjnefaldende overskrifter, der skaber interesse for det du sælger. Mange personer når aldrig at læse indholdet i en tekst, fordi overskriften ikke appellerer til dem. Derfor er en iøjnefaldende overskrift, der skaber interesse, én af de absolut vigtigste dele af en god salgstekst.

I denne fase er der igen flere ting, der er værd at overveje. Hvis du vil forbedre chancen for, at dine tekster appellerer til potentielle kunder, kan du med god grund benytte dig af disse metoder, når du skal finde på gode overskrifter:

> De skal være specifikke (du har begrænset plads i din tekst)
> Skab et tidsmæssigt, akut behov (kunden skal helst agere så hurtigt som muligt)
> Gør dem så gode, at man ikke kan ignorere dem
> Drag fordel af kundeudtalelser (kunders udtalelser vægter tit højere end sælgeres udtalelser)

 

Kedelig tekst, der kun er beskrivende, vil sjældent sælge meget. Så derfor er det i denne fase, at du skal slippe kreativiteten løs. Sæt dig ind i hovedet på dine potentielle kunder, eller tænk på, hvordan du helst selv vil overbevises om, at dit produkt er det bedste i verden.

 

 

Overbevis din målgruppe med bestemte teknikker

I forlængelse af forrige afsnit omkring opmærksomhedsskabende overskrifter er der også andre ting, der er værd at overveje. I bund og grund handler salgstekster om at overbevise og overtale andre til én bestemt handling = at købe dit produkt.

En fængende overskrift er en god start, men indholdet der følger efter skal selvfølgelig også være interessant og skabe værdi for læseren. Til den del er der forskellige teknikker, der er værd at benytte sig af – hvis du tænker over det, er det sikkert også nogle af de samme teknikker, der ind i mellem får dig selv til at købe et produkt eller en ydelse:

> Fremhæv fordelene ved produktet – ikke funktioner/features
> Specifikke detaljer og ægte beviser på resultater har stor betydning
> Gå efter at skabe følelser (folk agerer ofte ud fra følelser)

 

Fremhæv fordele – ikke egenskaber – og fokusér på kunders følelser.

 

Fremhæver du produktets fordele frem for egenskaber, fokuserer på ægte resultater og produktoplevelser og appellerer til kundernes følelser er du nået langt. Disse sproglige teknikker er stærke virkemidler, som vil have en positiv effekt på mange mennesker og dermed være en stor hjælp for dig i processen med at skrive tekster, der sælger.

 

Konklusion: Brug mere energi på dine salgstekster

Det er de færreste produkter, der sælger sig selv alene på deres navn eller udseende. Derfor er gode salgsfokuserede produkttekster en vigtig del i jagten på nye kunder (loyale kunder kender jo allerede til produktet og behøver derfor ikke at blive overbevist på samme måde).

For at skrive tekster, der sælger, skal du have den rette viden om produkterne og forstå de vigtigste fordele, samt have helt styr på, hvem din målgruppe er. Med denne viden kan du nemmere skrive iøjnefaldende overskrifter, der skaber interesse, og gode tekster med værdiskabende indhold, der appellerer til læseren.

Bruger du disse få, enkle råd, vil du forhåbentlig få salgstekster med endnu større gennemslagskraft og opleve positive resultater. Og ønsker du hjælp til dine salgstekster, er du meget velkommen til at kontakte os og høre mere om, hvordan vi kan hjælpe dig.

 

Relaterede blogindlæg

> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster
> Få flere kunder med en god firmablog
> Styrk salget med gode produktbeskrivelser
> 5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster