Få flere kunder med en god firmablog

Har dit firma en blog? Hvis ikke så er det måske værd at overveje at gøre noget ved det. Der er nemlig mange fordele og stor økonomisk gevinst at hente for virksomheder, der har en god firmablog.

Ønsker I at give jeres målgruppe et indblik i jeres virksomhed, og hvad der sker bag facaden? Vil I gerne fortælle jeres kunder og samarbejdspartnere mere om værdien i jeres produkter eller ydelser? Eller skal jeres miljøvenlige tiltag og gode historier fremhæves, så omverdenen kan se, at I gør en forskel?

En firmablog er oplagt til netop dette og mange andre formål, der kan skabe synlig værdi for din virksomhed. Her får du seks grunde til, at dit firma bør overveje at starte en blog – eller gøre endnu mere ud af jeres eksisterende blog.

 

Bærbar computer med tekst fra en firmablog

En god firmablog har mange fordele for virksomheden bag den.

 

1. Fuld kontrol over bloggens formål og indhold


Skal din virksomheds blog fokusere på salg, viden, gode historier eller andre ting? Det vælger I selv. I forhold til andre kanaler, hvor diskussionen hurtigt kan gå i den forkerte retning, så har I selv fuld kontrol over, hvad der sker på jeres blog.

Én af de største fordele ved en firmablog er, at I selv kan vælge, hvad I vil fokusere på. Det giver mulighed for at skabe og promovere indhold til målgruppen ud fra jeres ønsker og strategi, f.eks. hvis I ønsker mere fokus på særlige tiltag i virksomheden, nye produkter eller et dybere indblik i virksomhedens arbejdsgange.

Det siger dog sig selv, at indholdet skal være relevant, værdifuldt, spændende og letforståeligt – ellers taber målgruppen interessen.

 

Tip: Fokusér på indhold, der er relevant og værdifuldt for målgruppen.

 

2. Giver din målgruppe værdifuld viden


Tænker du kun på salg, salg og mere salg, risikerer du hurtigt at miste din målgruppes interesse. Hvis din firmablog skal have succes, skal indholdet i høj grad fokusere på at give målgruppen brugbart indhold, der skaber en eller anden form for værdi. Og jo, det kan gode tilbud og store rabatter da også, men det bliver målgruppen træt af i længden. Så fokusér i stedet på at skabe godt indhold på kontinuerlig basis til din målgruppe.

Fokuserer du på at give de besøgende på bloggen værdi i form af velskrevne indlæg om spændende og relevante emner, er der større chance for, at de forsat følger med og vil få større interesse for din virksomhed, og det I sælger.

En blog kan virkelig skabe værdi, hvis man fokuserer på at skabe et positivt billede af virksomheden, f.eks. gennem brugbar viden og gode historier. Her er nogle eksempler på indhold, som virksomheder i forskellige brancher kan promovere på deres blog:

> Behandler: fakta om behandlingers effekt eller kundecases og -udtalelser
> Webshop: guides til valg af produkter eller inspiration til brug af produkter
> Produktionsvirksomhed: bæredygtige tiltag eller spændende tendenser i branchen

 

Tip: Sæt dig i målgruppens sted og tænk på, hvad de gerne vil læse om.

 

3. Viser dit firma som ekspert


Det er nok de fleste virksomheder, der gerne vil fremstå som professionelle, troværdige og kompetente inden for deres forretningsområde. Dét kan en firmablog understøtte.

Med gode blogindlæg, der f.eks. giver indsigt i jeres branche og fortæller om effekten af nye trends, så skaber det et billede af jeres virksomhed som eksperter på området. Uanset om din virksomhed arbejder med noget helt basalt eller meget avanceret, har en firmablog evnen til at fremstille dig eller din virksomhed som ekspert. I forlængelse af positioneringen som ekspert er content marketing også noget, I bør overveje.

 

Tip: Skab indhold, der understøtter jeres ønskede image.

 

4. Tiltrækker potentielle kunder og skaber leads


Du skal først og fremmest fokusere på velskrevet indhold, der er relevant for målgruppen. Men ønsker du at få endnu mere ud af bloggen og tiltrække flere potentielle kunder, er det også en rigtig god idé at tænke SEO, altså søgeoptimering, ind i din blogstrategi.

Blogindlæg, der optimeres i forhold til din målgruppes brug af søgeord, er nemlig effektive webtekster som kan skabe trafik til hjemmesiden. Din målgruppe søger jo alligevel på ting, der relaterer sig til din virksomhed, så hvorfor ikke gå målrettet efter dem?

Med en søgeordsanalyse kan man identificere, hvad din virksomheds målgruppe søger efter i Google og andre søgemaskiner. Herefter er det muligt at målrette blogindlæg efter forskellige søgeord, så de dukker op i søgeresultaterne, når målgruppen søger efter noget, der er relevant i forhold til dit firma og jeres produkter eller ydelser. Det er en effektiv tilgang, der dog kræver en god søgeordsanalyse og en klar strategi for bloggen.

Undersøgelser viser desuden, at virksomheder, der blogger, skaber 67 % flere leads, end virksomheder, der ikke har en blog. En blog er altså effektiv til at skabe synlighed, tiltrække din virksomheds målgruppe og skabe flere leads.

 

Tip: Få værdifuld indsigt i din målgruppes søgeadfærd med en søgeordsanalyse.

 

5. Kan promoveres på flere platforme


En god blog med godt indhold skal nok skabe glæde hos målgruppen – hvis altså de ved, bloggen findes. Udover brugen af søgeoptimering så er sociale medier og nyhedsbreve selvfølgelig også værd at have med i tankerne. Målrettet markedsføring på tværs af kanaler har ofte god effekt og skaber en form for positiv synergi.

Det er oplagt at lave opslag på LinkedIn, Facebook eller andre sociale medier, hvor du henviser til dine blogindlæg. Men husk at tilføje en kort beskrivelse af, hvad blogindlægget omhandler eller nævn de vigtigste pointer, så du kan vække din målgruppes interesse.

Har dit firma et nyhedsbrev, er det selvfølgelig også en god idé at dele de spændende blogindlæg deri, så du når ud til endnu flere fra målgruppen. I bund og grund handler det om at nå ud til din virksomheds målgruppe, dér hvor den færdes.

 

Tip: Del dine blogindlæg på flere platforme, så du rammer bredere.

 

6. Billig i forhold til andre marketingkanaler


I forhold til visse marketingkanaler og -aktiviteter så er en blog ret billig og bestemt stadig effektiv. Det kræver ikke et hav af arbejdstimer at lægge en klar strategi og producere gode blogindlæg. Og eksekveres disse ting ordentligt kan det tiltrække mange nye kunder.

Med løbende opdateringer på virksomhedens blog styrkes jeres arbejde med SEO også, da Google og andre søgemaskiner ser løbende tilføjelser af nyt indhold som et stort plus. Dermed kan en blog både booste din virksomheds SEO-arbejde og give målgruppen en masse brugbar viden – altsammen for en begrænset investering. Det er bestemt stor værdi for pengene.

 

Tip: Med en god strategi og godt indhold bliver bloggen en god investering.

 

Konklusion: Firmaer med gode blogs står stærkere


Der er ingen tvivl om, at blogs har mange fordele for virksomhederne, der står bag dem. Virksomheder med en aktiv blog vil alt andet lige stå stærkere end virksomheder, der ikke har en blog. Blogs er nemlig effektive til blandt andet at skabe synlighed online, tiltrække flere potentielle kunder, skabe flere leads og øge salget. Og så er det endda relativt billigt at starte og drive en blog.

For at få en god blog, der skaber synlig værdi for din virksomhed, er det dog nødvendigt, at I har en klar strategi, der fokuserer på velskrevne tekster med værdifuldt indhold til målgruppen. Gør I det med omtanke, vil resultatet med stor sandsynlighed også blive positivt.

Vil du høre mere om, hvordan en blog kan styrke din virksomhed, så I kan skabe endnu mere salg? Eller ønsker du et endnu større udbytte af jeres eksisterende firmablog? Hos Secher Communication har vi dygtige tekstforfattere med stor erfaring i blogs – både i forhold til blogstrategier, idégenerering og udarbejdelse af blogtekster. Så kontakt os nu for at høre, hvordan vi kan skabe yderligere værdi for din virksomhed.

 

Relaterede blogindlæg

> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster
> Sådan skriver du tekster, der sælger
> Styrk salget med gode produktbeskrivelser
> 5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster