7 idéer til hjemmesiden, der styrker opfattelsen af jeres virksomhed

For mange virksomheder er deres hjemmeside blot et online visitkort, der ikke bruges som et aktivt redskab til at styrke forretningen. Men tiden, hvor denne tilgang fint kunne gå an er for længst ovre.

I dag bruger potentielle kunder og samarbejdspartnere i høj grad hjemmesider til at få bedre kendskab til virksomheder og deres løsninger. Det gælder også DIN virksomheds kunder og samarbejdspartnere. Så hvorfor ikke drage fordel af de mange muligheder, som den digitale verden, og dermed også jeres hjemmeside, skaber for at promovere jeres virksomhed, og det I sælger?

Her er syv idéer til typer af indhold, der kan bruges på din virksomheds hjemmeside, så I kan styrke potentielle kunder og samarbejdspartneres opfattelse af jeres virksomhed og jeres løsninger.

 

1. Kundecases – skab tillid ved at vise resultaterne af jeres løsninger


Gode cases, der viser, hvordan din virksomhed har hjulpet jeres kunder, er guld værd for potentielle kunder og samarbejdspartnere. Især hvis de samtidig kombineres med positive udtalelser fra kunderne. Undersøgelser har tidligere vist, at mange B2B-virksomheder bevidst bruger cases som en del af beslutningsprocessen.

For det første skaber kundecases en positiv fællesnævner, da din målgruppe ofte kan spejle sig i den konkrete udfordring eller kundetype. En velskrevet case kan samtidig give jeres målgruppe indblik i, hvordan jeres løsninger gør en forskel. Samtidig fremstår din virksomhed også mere kompetent og professionel, da I viser, at I kan løse forskellige udfordringer og forstår kundernes behov.

En effektiv tilgang til kundecases vil ofte være at beskrive tre vigtige trin i en proces:

1. Kundens udfordring/behov
2. Virksomhedens løsning
3. Resultatet

Udbyttet af gode cases og positive kundeudtalelser er bl.a., at de skaber større tillid og troværdighed til din virksomhed. De styrker dermed målgruppens opfattelse af din virksomhed og jeres løsninger – især når det hele understøttes af håndgribelige projekter og personlige udtalelser.

 

Tip: Skab øget tillid og et bedre image med løsningsfokuserede kundecases.

 

2. Samarbejdspartnere – fremhæv samarbejdet med specialister


Bruger din virksomhed samarbejdspartnere på fast basis? Så fortæl omverdenen om det og drag fordel af den markedsføringsmæssige værdi, der også ligger i at samarbejde med andre virksomheder.

For mange potentielle kunder vil en oversigt over samarbejdspartnere være med til at styrke deres opfattelse af din virksomhed og jeres løsninger. Den viser f.eks., at I ikke selv står for hele opgaver og projekter, der evt. kan kræve kompetencer eller løsninger som ikke findes internt i virksomheden. Tværtimod viser I, at I gør brug af andres specialistkompetencer og på den måde skaber de bedste løsninger for jeres kunder. Bedre Bad gør f.eks. dette på deres side med samarbejdspartnere.

Et eksempel på en overskuelig oversigt oversamarbejdspartnere.

 

Tip: Brug jeres samarbejdspartnere som en del af jeres markedsføring.

 

3. Blog – del ekspertviden og skab flere leads


Virksomheder, der regelmæssigt publicerer indlæg i deres blog, skaber flere leads end virksomheder, som ikke har en aktiv blog. Virksomhedsblogs har da også generelt mange fordele for virksomhederne bag dem, uanset om de betegnes som B2B eller B2C:

> Giver værdifuld viden og viser virksomhedens ekspertise
> Skaber kendskab/interesse til virksomheden og dens løsninger
> Styrker kunderelationer/-loyalitet
> Tiltrækker potentielle kunder og skaber leads
> Har en positiv effekt i forhold til søgeoptimering
> Kan ’genbruges’ på flere kanaler, f.eks. sociale medier og nyhedsbreve
> Er billigt sammenlignet med flere andre marketingkanaler

For at opnå positive resultater med en virksomhedsblog kræver det bl.a. en klar indholdsstrategi, en god forståelse af, hvad målgruppen interesserer sig for samt en fast strøm af spændende, relevante og værdiskabende blogindlæg. En blog skal nemlig give værdi til læserne og ikke ses som virksomhedens digitale megafon, hvor man konstant råber højt om næste uges fantastiske tilbud.

Eksempler på relevant og værdiskabende indhold kan bl.a. være indlæg om spændende branchetrends og -analyser, optimal brug af virksomhedens produkter, nye tiltag internt i virksomheden osv. Hav fokus på, hvad jeres målgruppe ønsker at høre om – ikke hvad I nødvendigvis gerne vil fortælle om.

 

Tip: Skab interesse, leads og loyalitet med en firmablog.

 

4. Inspirationsside – inspirér din målgruppe med godt indhold


Jo mere værdi man kan skabe for sine kunder, jo mere værdi får man også tilbage af sin investering. Derfor bør alle virksomheder, uanset branche, også fokusere på at inspirere deres kunder – ikke blot til at bruge virksomhedens egne produkter/løsninger, men også til at bruge dem bedre eller på andre måder.

Ligesom en god virksomhedsblog kan være med til at give din virksomheds målgruppe viden og inspiration så er en specifik inspirationsside også effektiv til netop dette. Hvor en blog primært er baseret på tekst, så kan indholdet på en inspirationsside uden problemer være af mere visuel karakter, f.eks. gallerier, infografikker eller videoer. Jydsk Planteservice har eksempelvis lavet en flot og god inspirationsside.

Et eksempel på en flot og effektiv inspirationsside.

 

Tip: Promovér din virksomheds løsninger så de inspirerer jeres målgruppe.

 

5. Ressourceside – giv adgang til brugbart indhold


Der er ingen tvivl om, at relevant, brugbart og værdiskabende indhold er noget, som både potentielle kunder og samarbejdspartnere kan få stor glæde af. Derfor kan din virksomhed også med fordel gøre forskellige typer indhold tilgængeligt på jeres hjemmeside, f.eks. på en ressourceside, hvor man frit kan se og downloade dette indhold.

Klassiske eksempler på indhold man kan finde på ressourcesider er f.eks. skabeloner og tjeklister, brugermanualer og videoer, oversigter med produktrelaterede oplysninger, pdf-filer med kundecases og projektbeskrivelser, e-bøger og hvidbøger, præsentationer og meget andet.

En ressourceside indeholder altså godt og relevant indhold, som bl.a. potentielle kunder kan få adgang til online døgnet rundt. Udbyttet kan være en styrket opfattelse af jeres virksomhed hos målgruppen, der i højere grad vil opfatte jer som eksperter på et bestemt område, ligesom de også vil se positivt på, at I stiller brugbart indhold til rådighed for dem.

 

Tip: Giv jeres målgruppe adgang til værdiskabende indhold.

 

6. Produkttekster – styrk salgsprocessen med fordele og udbytte


Hvad end din virksomhed sælger produkter eller ydelser, så er det vigtigt med gode tekster, der fokuserer på fordelene ved din virksomheds løsninger samt kundernes udbytte. Det er nemlig i højere grad fordele og udbytte, der skaber interesse og salg, end komplekse beskrivelser af funktioner og egenskaber.

Med gode produkttekster kan din virksomhed styrke forståelsen af jeres løsninger og dermed også interessen for dem og jeres virksomhed. Hertil er det oplagt at supplere gode produkttekster med videoer, manualer, grafikker og lignende indhold, der skaber yderligere værdi for målgruppen og understøtter hele fortællingen om jeres produkter eller ydelser.

 

Tip: Styrk jeres salgsproces med gode produkttekster.

 

7. FAQ-side – imødekom behovet for informationer og svar


Får du eller ansatte i din virksomhed ofte de samme spørgsmål fra potentielle kunder? Så er en side med ofte stillede spørgsmål en rigtig god hjælp for både virksomhedens medarbejdere, men bestemt også potentielle og eksisterende kunder.

En såkaldt FAQ-side består af ofte stillede spørgsmål med tilhørende svar, som besøgende på hjemmesiden kan bruge til (forhåbentlig) at få svar på deres spørgsmål eller flere informationer om et produkt, en proces eller lignende.

Med en god FAQ-side kan din virksomhed reducere kundernes udfordringer, ligesom din virksomhed kan bruge færre ressourcer på de samme, tilbagevendende spørgsmål og problemer. En FAQ skaber altså værdi for både kunder og virksomheder.

Udover den gode kundeservice kan FAQ-sider også have en stor effekt i forhold til søgeoptimering, netop fordi mange kunder bruger søgemaskiner til at stille spørgsmål og finde svar. En FAQ-side, der også søgeordsoptimeres, kan derfor tiltrække potentielle kunder til din virksomheds hjemmeside – kunder, som ikke nødvendigvis kendte din virksomhed eller ville have fundet vej til jeres hjemmeside.

 

Tip: Skab bedre kundeservice med en FAQ (og måske nye kunder).

 

Konklusion: Styrk opfattelsen af din virksomhed med værdifuldt indhold


Din virksomheds hjemmeside er ikke kun et online visitkort. Den tid er for længst ovre. Potentielle og eksisterende kunder og samarbejdspartnere bruger nemlig din og andre virksomheders hjemmesider som en aktiv del af deres beslutningsproces, f.eks. i forbindelse med køb af produkter/ydelser eller vurdering af nye samarbejdspartnere. Derfor er det en klog beslutning at bruge jeres hjemmeside til at styrke målgruppens opfattelse af jeres virksomhed og løsninger.

Med forskellige typer værdiskabende indhold på hjemmesiden, f.eks. i en blog, på en ressourceside eller i kundecases, kan din virksomhed inspirere målgruppen og fremstå endnu mere kompetente og troværdige. Samtidig kan I også tiltrække nye kundeemner eller styrke relationen til eksisterende kunder.

Der er mange fordele ved at skabe godt og relevant indhold til målgruppen. Det hele skal blot eksekveres på baggrund af en god strategi med fokus på de ting, som interesser jeres målgruppe og skaber værdi for dem. Det kræver ikke nogen omfattende investering, men udbyttet kan på sigt vise sig at være stort.

Er du i tvivl, om din virksomheds hjemmeside kan skabe mere værdi for jeres målgruppe og dermed også for jer? Så kontakt os og få en snak om, hvordan godt, målrettet indhold kan styrke jeres virksomhed.

 

Relaterede blogindlæg

> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster
> Har din virksomheds Ferrari en motor fra en Lada
> Sådan skriver du tekster, der sælger
> Styrk salget med gode produktbeskrivelser
> 5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster