5 grunde til, at kategoritekster er gode for din webshop

Kategoritekster er en ofte overset mulighed for webshops til at tiltrække nye kunder og øge chancen for salg i virksomhedens webshop.

Mange webshops vælger nemlig blot at opsætte deres kategorisider udelukkende med fokus på at skabe en overskuelig oversigt med produkter fra den enkelte kategori. Det er bestemt også vigtigt. Men gode kategoritekster kan have en overraskende stor og positiv effekt, som ikke kun styrker webshoppens enkelte kategorisider, men også webshoppens i sin helhed.

Uanset man er webshopejer eller medarbejder i en webshop, er kategoritekster et område, man bør have fokus på og løbende optimere – præcis som man bør med resten af webshoppen og virksomheden.

Er du ikke helt sikker på, hvad du og din webshop kan få ud af at få lavet gode kategoritekster? Så får du her fem fordele, der forhåbentlig får dig til at tænke mere på denne del af jeres webshop.

 

1. Styrker webshoppens SEO-indsats


Google elsker godt og relevant indhold – og belønner derfor hjemmesider, der gør en dyd ud af skabe dette. Det er bl.a. derfor, at mange virksomheder arbejder struktureret med content marketing, som i høj grad handler om at skabe godt og relevant indhold for målgruppen.

I forhold til webshops og SEO er gode kategorisider en essentiel del af enhver webshops arbejde med at få nye kunder og sælge mere (eller det bør de være). For kategoritekster er faktisk ret effektive, når de udarbejdes grundigt og omhyggeligt.

Baseres din webshops kategoritekster på en søgeordsanalyse og -oversigt bliver det nemmere at skrive kategoritekster, der indeholder de rette søgeord, som din målgruppe rent faktisk søger efter. Derudover giver det også sig selv, at den sproglige og indholdsmæssige kvalitet i teksterne skal være god, da dette også er en vigtig faktor for Google.

 

 

Gode kategoritekster kan give langvarige, positive resultater.

 

 

2. Tiltrækker flere potentielle kunder


Har din webshop ingen kategoritekster, kan det være svært for Google og andre søgemaskiner at forstå sidens formål og indhold. Det gør samtidig opgaven sværere for Google, når det kommer til at vise potentielle kunder for de bedste (og mest relevante) resultater i søgeresultaterne.

Har din webshop kategoritekster, der både indeholder de mest relevante søgeord for produkterne på kategorisiden og samtidig giver de besøgende værdifulde og brugbare informationer, hjælper du tværtimod Google.

Gode webtekster, som kategoritekster, skaber ikke blot mere organisk trafik til din webshop (altså flere besøgende via søgemaskiner). De sørger også for, at din webshop får besøg af flere af de rette kunder. Altså potentielle kunder, der rent faktisk viser interesse i dine produkter, fordi deres søgning i en eller anden grad matcher indholdet på din kategoriside.

 

Screenshot af graf i opadgående retning efter tilføjelse af kategoritekster

Case: Kategoritekster gav bedre Google-placeringer, større synlighed og flere besøgende.

 

 

3. Giver mulighed for ekstra kundeservice


Kategoritekster er ikke kun sat i verden af hensyn til søgeoptimering og bedre placeringer i Google. De er også oplagte at bruge, når kundeservicen skal være endnu bedre.

Gode kategoritekster kan sagtens indeholde afsnit, der besvarer kundernes potentielle spørgsmål eller mulige barrierer for køb. Spørgsmål og svar-afsnit (FAQ/Ofte stillede spørgsmål) er derfor ideelle i kategoritekster, da de kan hjælpe kunderne til at forstå produkter eller tjenester endnu bedre – og dermed få større lyst til at købe.

Udover spørgsmål og svar kan kategoritekster også omfatte guides og vejledninger eller andre informationer, der er relevante og nyttige. Der er faktisk frit spil, så længe indholdet på siden er relevant for kategorisidens emne og fokus.

 

 

Gode kategoritekster giver dine kunder endnu bedre service.

 

 

4. Gør det nemmere at differentiere sig


Med gode kategoritekster kan du vise relevant og værdiskabende indhold, som din målgruppe rent faktisk kan få glæde af. Og kombinerer du kategoritekster med andet content, som produktvideoer, billeder eller grafikker, bliver effekten endnu bedre.

Mange webshops har ingen kategoritekster. Derfor kan det at have gode kategoritekster i sin webshop være en god (og nem) måde at skille sig mere ud i mængden og dermed også fra konkurrenterne. Det gælder både i forhold til arbejdet med søgeoptimering og at glæde søgemaskiner, som Google, men vigtigst af alt også for at glæde besøgende i webshoppen.

 

5. Forbedrer brugernes oplevelse


Når man hører ordet ’kategoritekst’, forestiller mange sig typisk en lang tekst, som ikke er særlig pæn at se på. I værste tilfælde præsenterer man besøgende på webshoppen for en såkaldt ’wall of text’ – og det er ikke godt. Men kategoritekster kan faktisk godt være pæne og iøjnefaldende – og dermed være en positiv tilføjelse (udover fordelene i forhold til SEO og kundeservice).

En god kategoritekst kan styrke layoutet og brugeroplevelsen på hjemmesiden, bl.a. ved at inkorporere video, billeder og/eller grafik. Og holder man sig udelukkende til tekst, kan mange overskrifter og punktopstillinger også skabe en god læseoplevelse. Af den grund skal man ikke være bange for at tilføje kategoritekster til sin webshop.

 

 

Gode kategoritekster fokuserer på både kunder og søgemaskiner.

 

 

Skal din webshop have gode kategoritekster?


Der er ingen tvivl om, at kategoritekster kan gøre underværker for webshops. Især hvis de udarbejdes grundigt. Derfor er det også et rigtig godt sted at yde en indsats, hvis man vil arbejde effektivt med sin webshop og SEO.

En god kategoritekst handler ikke kun om at bruge nøje udvalgte søgeord. En god kategoritekst skal også imødekomme potentielle kunders ønsker om relevant og brugbar information.

Ønsker du gode kategoritekster i din webshop, der er målrettet dine kunder på effektiv vis? Så er det vigtigt, at de skrives i et godt sprog og målrettes de rette søgeord, som dine kunder søger efter. Og det kan en SEO-tekstforfatter hjælpe dig med. Kontakt os og hør mere om, hvordan vi kan hjælpe dig med din webshop.

 

Relaterede blogindlæg

> 5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster
> Sådan skriver du tekster, der sælger
> Få flere kunder med en god firmablog
> Styrk salget med gode produktbeskrivelser
> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster