5 fordele ved at bruge en SEO-tekstforfatter til onlinetekster

Din målgruppe fortjener gode tekster, dvs. tekster, der er fejlfrie og læsevenlige, bidrager med relevant og værdifuldt indhold og har klare budskaber – ellers mister du hurtigt deres interesse. Derfor er en god tekstforfatter også en god investering.

Skal dine tekster bruges på en hjemmeside, i en webshop eller i en blog, der i høj grad er afhængig af synlighed og gode placeringer i søgemaskiner, er en tekstforfatter med forstand på SEO (søgeoptimering) dog et endnu bedre valg. Men hvorfor så det, og hvad er forskellen på en almindelig tekstforfatter og en SEO-tekstforfatter?

 

Hvad er en SEO-tekstforfatter?


SEO står for søgemaskineoptimering og handler kort sagt om at optimere hjemmesider og webshops på en lang række punkter for at skabe mest mulig synlighed i søgemaskiner som Google.

Da godt indhold er én af de vigtigste faktorer, når søgemaskiner skal matche brugersøgninger med virksomheders hjemmesider og webshops, er gode tekster og forståelse af SEO naturligvis et must.

Tekstforfattere med forståelse af SEO adskiller sig fra ’almindelige’ tekstforfattere. De har nemlig særlige kompetencer i forhold til at skrive søgeoptimerede tekster, dvs. tekster, som i høj grad matcher søgemaskinernes anbefalinger og nemmere kan skabe synlighed online og tiltrække potentielle kunder til virksomheders hjemmesider og webshops. Det gør dem bedre i stand til at skrive tekster til hjemmesider, webshops og blogs end almindelige tekstforfattere, der ikke har samme kendskab til SEO og derfor ikke helt ved, hvordan man kan ’skrue på SEO-knapperne’ for at skabe de mest søgemaskinevenlige tekster.

Er du i tvivl om, hvorfor du skal vælge en SEO-tekstforfatter frem for en ’almindelig’ tekstforfatter? Her er her fem punkter med fordele ved en god SEO-tekstforfatter.

 

1. Skriver godt, naturligt og fejlfrit


Den vigtigste egenskab for en god SEO-tekstforfatter er uden tvivl evnen til at skrive gode tekster. Med gode tekster menes der velskrevne tekster med relevant indhold, der opfylder læserens informationsbehov – præcis som en almindelig tekstforfatter skal kunne.

Tekster med stavefejl og dårligt sprog kan skræmme kunderne væk. Det samme kan lange afsnit uden linjeskift eller mangel på underoverskrifter. Derfor er det selvfølgelig vigtigt med tekster, der er knivskarpe i forhold til sprog, overskuelighed og læsevenlighed, så læseren præsenteres for en ’lækker’ tekst.

 

Tip: Undgå stavefejl og dårligt sprog – det kan skræmme dine kunder væk.

 

2. Forstår din virksomhed, dine produkter og din målgruppe


For en almindelig tekstforfatter er det nødvendigt at kunne sætte sig ind i virksomheder og forstå deres produkter og målgrupper godt for at kunne skrive gode tekster. Det samme gælder naturligvis for en SEO-tekstforfatter.

Uanset om dine tekster skal bruges online eller offline, så er det vigtigt, at de har tydelige budskaber og fremhæver fordelene ved virksomheden og kundernes udbytte. Især hvis formålet er at tiltrække nye kunder og øge salget. Dette gælder for både B2C- og B2B-virksomheder. Gode tekster, der fremhæver de rette ting for målgruppen, er bare grundlæggende vigtige for at understøtte virksomheders evne til at opnå deres mål.

 

Tip: Vælg en erfaren tekstforfatter – de er ofte gode til at forstå virksomheder.

 

3. Forstår SEO, og hvordan det bruges effektivt i tekster


Forskellen på en ’almindelig’ tekstforfatter og en SEO-tekstforfatter er kort sagt deres viden om SEO og evne til at bruge SEO-best practices, når de skriver søgeoptimerede tekster.

Google og andre søgemaskiner optimerer ofte deres algoritmer og dermed også de faktorer, der har indflydelse på, hvordan hjemmesider rangeres i søgeresultater og matches til målgruppens søgninger. En god SEO-tekstforfatter ved noget om dette, holder sig opdateret og formår at bruge SEO effektivt uden, at det går ud over teksternes kvalitet og målgruppens udbytte.

Søgemaskiner belønner hjemmesider og webshops, der har godt indhold. De bliver desuden konstant bedre til at vurdere kvaliteten af tekster på internettet. Derfor er godt indhold også én af de vigtigste faktorer, når Google rangerer hjemmesider i søgeresultater.

Det er desværre muligt at finde mange eksempler på søgeoptimerede tekster, som aldrig havde fortjent at blive vist i Google på grund af den tvivlsomme kvalitet. Derfor er det endnu en gang vigtigt at fremhæve vigtigheden af at bruge en erfaren tekstforfatter, der skriver naturligt, fejlfrit og forståeligt (punkt 1).

 

Tip: En SEO-tekstforfatter skriver til mennesker – men også søgemaskiner.

 

4. Giver værdifuld viden om målgruppen


Mange virksomheder bruger ikke tid på at identificere og implementere søgeord på deres hjemmesider og webshops. Det er ærgerligt for der er rigtig stor værdi i at optimere sit website til målgruppens søgninger – ja, det er faktisk en stor, misbrugt mulighed for at stå stærkere over for sine kunder og konkurrenter. I mange tilfælde har konkurrenterne nemlig allerede søgeoptimeret deres hjemmesider eller webshops. Men her kommer SEO-tekstforfatteren igen ind i billedet.

Som en del af en SEO-tekstforfatters arbejde med at skrive gode SEO-tekster, altså tekster, der søgeoptimeres til målgruppens søgeadfærd, skal personen også lave en søgeordsanalyse, der giver overblik over målgruppens brug af søgeord.

Udbyttet af denne analyse er ikke blot, at virksomhedens hjemmeside eller webshop får implementeret relevante søgeord, som tiltrækker flere potentielle kunder til virksomhedens website. Analysen giver også indblik i målgruppens søgeadfærd og mulighed for at spotte nye produkt- og markedsmuligheder, som man kan bruge i fremtidige markedsførings- og kommunikationsaktiviteter.

 

Tip: En søgeordsanalyse giver indsigt i din målgruppes behov og adfærd.

 

5. Tænker strategisk og skaber en bedre brugeroplevelse


Når man skriver onlinetekster, er det vigtigt at have en god, gennemtænkt strategi, der understøtter eksisterende indhold og virksomhedens mål. Og den strategi kan en SEO-tekstforfatter være med til at efterleve.

Søgeoptimering handler bl.a. om at hjælpe søgemaskiner til at forstå indholdet på websites bedre og sikre, at de besøgende får de nødvendige informationer og dermed en god oplevelse. Det gør en SEO-tekstforfatter f.eks. ved brug af interne links på hjemmesiden, der forbedrer navigationen og præsenterer relevante undersider og indhold bedre for den besøgende.

Baseret på søgeordsanalyse kan en SEO-tekstforfatter også lave content gap-analyser, der identificerer godt og relevant indhold, som målgruppen bør præsenteres for igennem hele købsprocessen. Det skaber en bedre brugeroplevelse og mere effektiv købsproces, hvilket øger chancen for, at kunderne køber en virksomheds produkter eller ydelser.

 

Tip: Skab brugbart indhold til målgruppen ud fra en god strategi.

 

Konklusion: Brug en SEO-tekstforfatter til din virksomheds onlinetekster og få mere værdi


Virksomheder, der ønsker at styrke deres hjemmeside eller webshop, så de kan få flere kunder og øge salget, kan i høj grad drage fordel af et samarbejde med en SEO-tekstforfatter – altså en ’almindelig’ tekstforfatter, der også har forstand på søgeoptimering af tekster.

En dygtig SEO-tekstforfatter kan skrive fejlfrie tekster, der både tiltaler søgemaskiner og mennesker og giver værdifuld indsigt i målgruppers behov og adfærd. Google og andre søgemaskiner rangerer trods alt websites med gode tekster bedre i søgeresultater end websites med mangefuldt indhold og dårligt sprog. På samme måde foretrækker mennesker også gode websites, der er fejlfrie, har gode tekster og imødekommer deres informationsbehov.

Tekster, der søgeoptimeres til at matche målgruppens brug af søgeord, er ikke nogen særlig dyr investering – og udbyttet kan nemt være stort. Til gengæld kan hjemmesider og webshops gå glip af nye kunder og mere salg ved ikke at arbejde med SEO. Derfor vil det ofte være en god investering at bruge en SEO-tekstforfatter, så ens virksomhed ender ud med en hjemmeside, der er mere end blot et online visitkort, eller en webshop, der skaber salg online.

Har din virksomhed brug for onlinetekster, der kan gøre jeres hjemmeside eller webshop mere synlig online? Kontakt os og hør mere om, hvordan I kan få hjælp af en dygtig SEO-tekstforfatter.

 

Relaterede blogindlæg

> Sådan skriver du tekster, der sælger
> Få flere kunder med en god firmablog
> Styrk salget med gode produktbeskrivelser
> Brug EFU-modellen og skriv bedre tekster